logo
Johan Ferrier
Johan Ferrier Fonds

Steun het Johan Ferrier Fonds

Er zijn verschillende manieren waarop u het Johan Ferrier Fonds kunt helpen.

Voor welke manier u ook kiest, de mensen in Suriname die hun dromen, ideeën en idealen kunnen realiseren en wij van het Johan Ferrier Fonds zijn u bijzonder dankbaar.

Daarnaast kunt u het fonds ook helpen door deze website onder de aandacht te brengen van anderen: uw omgeving, uw netwerk of uw bedrijf. Of door bijvoorbeeld te schrijven over het Johan Ferrier Fonds.

Donaties en giften aan het fonds zijn fiscaal aftrekbaar.

 • iDEAL
  Direct overmaken
  Klik hier om direct te doneren via iDEAL of creditcard.

  U kunt ons ook direct steunen door een bedrag over te maken op onze bankrekening: IBAN: NL11 RABO 0153 1584 92 t.n.v. Stichting Johan Ferrier Fonds.
 • Periodiek steunen
  U kunt ook ons machtigen om jaarlijks een bedrag bij uw rekening te incasseren.
  lees meer »
  Wilt u het Johan Ferrier Fonds machtigen?
  Download dan ons incassoformulier, vul het in en stuur het op naar:

  Stichting Johan Ferrier Fonds
  p/a Stovestraat 11
  3811 KA Amersfoort
 • Schenk met belastingvoordeel
  Wilt u het Johan Ferrier Fonds steunen met een doorlopende bijdrage? Met een periodieke schenking kunt u voordelig schenken, omdat u de gift volledig als aftrekpost mag opvoeren bij uw aangifte inkomstenbelasting.
  lees meer »
  Zonder minimum- of maximumdrempel. U geeft ons daarmee zekerheid voor de toekomst én uw gift is meer waard.

  Hoe werkt het?
  U legt in een schenkingsovereenkomst met het Johan Ferrier Fonds vast dat u voor een bepaalde periode naar uw keuze (minimaal vijf jaar) een bepaald bedrag wilt schenken. U kunt kiezen of u dit bedrag jaarlijks, maandelijks of per kwartaal wilt overmaken. Doordat het Johan Ferrier Fonds een ANBI-status heeft, mag u de gift als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. Hierdoor krijgt u, afhankelijk van uw inkomen, tot 52% van het bedrag terug.

  Notaris niet meer nodig
  Voorheen moest de periodieke schenking worden vastgelegd in een notariële akte. Per 1 januari 2014 zijn de regels voor periodiek schenken veranderd en is het niet meer nodig om via een notaris een akte af te sluiten. U kunt direct de schenkingsovereenkomst sluiten met het Johan Ferrier Fonds. Deze overeenkomst heeft dezelfde status als de vroegere notariële akte en geeft u recht op de giftenaftrek.

  Sluit eenvoudig een periodieke schenkingsovereenkomst af
  Indien u kiest om deze manier te schenken, download dan het formulier periodieke schenkingsovereenkomst. Vul het formulier in en stuur het, samen met een kopie van een geldig legitimatiebewijs, naar:

  Stichting Johan Ferrier Fonds
  p/a Stovestraat 11
  3811 KA Amersfoort

  Het Fonds verwerkt uw overeenkomst en stuurt u het origineel, ondertekend en voorzien van een uniek transactienummer, terug. Hiermee is de overeenkomst gesloten en rechtsgeldig. Het Fonds bewaart een kopie en u heeft het origineel voor uw administratie.
 • Schenk met uw testament
  Het Johan Ferrierfonds in uw testament opnemen en ook na uw leven veel voor de mensen in Suriname blijven betekenen. Een prachtig en warm gebaar.
  lees meer »
  Met het Johan Ferrierfonds in uw testament kunt u ook na uw leven veel voor de mensen in Suriname blijven betekenen door maatschappij opbouw te blijven ondersteunen. Het mooie is dat de gehele schenking ten goede komt aan het werk van het Johan Ferrier Fonds. Dit komt omdat het Johan Ferrier Fonds geen erfbelasting hoeft te betalen. De belastingdienst heeft dit Fonds namelijk erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).

  U regelt het bij de notaris
  Voor het opmaken van een testament heeft u een notaris nodig. Deze kan u alles vertellen over de verschillende mogelijkheden. En wat in uw situatie het beste is.

  Een testament opmaken: zo eenvoudig is dat
  Tijdens het eerste gesprek vertelt u de notaris uw wensen. De notaris informeert u over de mogelijkheden en de kosten. Daarna stelt de notaris een ontwerptekst voor u op. Deze ontvangt u per post of per e¬mail, samen met een toelichting. Bij een volgende afspraak kunt u de tekst samen doornemen. Is alles naar wens, dan kunt u het testament ondertekenen.

  Een notaris bij u in de buurt
  Een afspraak met een notaris is zo gemaakt. Kijk op notaris.nl voor een notaris bij u in de buurt of bel met de Notaristelefoon op 0900 346 93 93 (€ 0,80 per minuut). In het notariaat gelden geen vaste tarieven. Vraag daarom vooraf (bij verschillende notarissen) om een offerte.

  Wilt u nadere informatie over schenken via een testament?
  Neem dan contact met ons op via het secretariaat.

Actueel

Wan Bun 2024 gewenst!
2024 stelt ons voor grote uitdagingen. Zeker ook in Suriname. Wij richten de blik op een jaar waarbij het belang van de gemeenschap voorop staat. Samen gaan we er een mooi jaar van maken.  |  lees meer »

48 jaar onafhankelijk Suriname
...omdat we alleen zo verder kunnen komen, als volk, als natie en als wereldbevolking. Tegen de krachten van geweld, versplintering, polarisatie en destructie. Net als 48 jaar geleden. Srefi, den si.  |  lees meer »

Video