logo
Johan Ferrier
Cynthia McLeod: lezing

Op 15 september vond in De Nieuwe Kerk in Amsterdam de jubileum lezing plaats van het Johan Ferrier Fonds. De lezing werd gehouden door Cynthia McLeod, auteur en verteller en dochter van Johan Ferrier.

De middag werd geopend door Cathelijne Broers, directeur van De Nieuwe Kerk, Kathleen Ferrier sprak als voorzitter van het Johan Ferrier Fonds en er was een voorproefje van de Suriname Monologen van Stichting Julius Leeft!

Het verhaal van Cynthia McLeod nam de zaal mee door de geschiedenis van Suriname met als focus punt de generatie van Johan Ferrier, de toewijding van een grote groep Surinamers die het land met passie en persoonlijke inzet de toekomst mee in namen. Een lezing vol herkenning voor velen in de zaal, vol fantastische wetenswaardigheden en met veel humor verteld.

Helaas is er geen video verslag van de lezing. Cynthia McLeod vertelde bovendien uit het hoofd, dus voor iedereen die er niet bij kon zijn.... het was een prachtig verhaal ;-)!

Aansluitend was er een borrel.

De lezing was in aanloop naar de grote Suriname tentoonstelling in DNK, die van 5 oktober tot in het nieuwe jaar te bezoeken is.

Tickets:
De Suriname Monologen worden in DNK en het Bijlmer theater opgevoerd op uiteenlopende dagen. Koop hier kaarten!

Foto's:
Bekijk de foto's van de lezing: deel I | deel II

Programma Suriname Monologen


Impressie

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Actueel

Wan Switi Srefidensi
Op deze dag is het 46 jaar geleden dat Suriname zelfstandig werd en dr. Johan H.E. Ferrier de eerste President van de nieuwe republiek werd.  |  lees meer »

CBF Erkend Goed Doel
Het Johan Ferrier Fonds is door het CBF Erkend als Goed Doel en daar zijn we trots op!  |  lees meer »

Video