Uitgelicht
Op 15 september vond in De Nieuwe Kerk in Amsterdam de jubileum lezing plaats van het Johan Ferrier Fonds. De lezing werd gehouden door Cynthia McLeod, auteur en verteller en dochter van Johan Ferrier.
De middag werd geopend door Cathelijne Broers, directeur van De Nieuwe Kerk, Kathleen Ferrier sprak als voorzitter van het Johan Ferrier Fonds en er was een voorproefje van de Suriname Monologen van Stichting Julius Leeft!
Het verhaal van Cynthia McLeod nam de zaal mee door de geschiedenis van Suriname met als focus punt de generatie van Johan Ferrier, de toewijding van een grote groep Surinamers die het land met passie en persoonlijke inzet de toekomst mee in namen. Een lezing vol herkenning voor velen in de zaal, vol fantastische wetenswaardigheden en met veel humor verteld.
Helaas is er geen video verslag van de lezing. Cynthia McLeod vertelde bovendien uit het hoofd, dus voor iedereen die er niet bij kon zijn.... het was een prachtig verhaal ;-)!
Aansluitend was er een borrel.
De lezing was in aanloop naar de grote Suriname tentoonstelling in DNK, die van 5 oktober tot in het nieuwe jaar te bezoeken is.
Tickets:
De Suriname Monologen worden in DNK en het Bijlmer theater opgevoerd op uiteenlopende dagen. Koop hier kaarten!
Foto's:
Bekijk de foto's van de lezing: deel I | deel II
Programma Suriname Monologen
« terug | deel dit artikel op: |
Vier je vierdagen!
Het Johan Ferrier Fonds bestaat 15 jaar! en daar hebben we bij stil gestaan. Op naar de volgende 15 jaar! | lees meer »
Bestuurswisseling
Het Johan Ferrier Fonds heeft bijzonder trouwe bestuursleden. In februari 2024 vertrokken er na vele jaren in het bestuur dan toch twee. | lees meer »
ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) Het Johan Ferrier Fonds is ANBI erkend. Dit betekent dat donaties en giften aan het fonds fiscaal aftrekbaar zijn. Neem voor meer informatie contact op met het Johan Ferrier Fonds. website: www.anbi.nl |
Joan Ferrier Joan Ferrier studeerde orthopedagogiek aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Na haar studie werkte ze bij het Sociaal Agogisch Centrum 'Het Burgerweeshuis'. Zij werkte aan de Universiteit van Amsterdam en doceerde transculturele Pedagogiek aan de Hogeschool van Amsterdam. Tussen 1998 en 2012 was zij directeur van E-Quality, kenniscentrum voor emancipatie, gezin en diversiteit (www.e-quality.nl ). In 2012 is Equality gefuseerd met Aletta/Atria. Joan was vervolgens voorzitter van de Stichting Herdenking Slavernijverleden die alle activiteiten rondom 150 jaar afschaffing van de slavernij coördineerde. In 2008 kreeg Joan Ferrier uit handen van de Rotterdamse burgemeester Opstelten de EZVN-Award uitgereikt voor Zwarte Vrouwelijke Manager 2008. In 2011 ontving zij een Koninklijke Onderscheiding en werd Joan Ferrier benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Joan overleed op Internationale Vrouwendag, 8 maart 2014. |