logo
Johan Ferrier
Johan Ferrier Lezing 2018!

”See something, say something,do something”, Madeleine Albright

JFF Lezing 2018

Do something, daar gaat het om, aldus Sitalsing.
“De noodzakelijke complete systeemverandering zal van binnenuit moeten komen”.

Deze woorden kwamen ook terug in de (panel)discussie  met Urwin Vyent, directeur Ninsee, journaliste Noraly Beijer, Rowan Blijd #Benniebeige en Dave Ensberg-Kleijkers, vice-voorzitter Johan Ferrier Fonds.

Zoals Sitalsing stelde: zorg ervoor dat er in Suriname kritische burgers gekweekt worden, dat de pers en de rechtspraak hun onafhankelijkheid behouden en democratische instituties versterkt worden.

Ronald Snijders bespeelde zijn magische dwarsfluit en met Denise Jannah en Robby Alberga vertolkte hij het speciaal voor de Stichting Johan Ferrier Fonds door Margo Morrison gecomponeerde “Gi mi da son”. Geef mij de zon!

Orville Breedveld zong over de betekenis van het leven met en in verschillende culturen. Een van de hoogtepunten van de avond was absoluut de column/sketsch die Jeffrey Spalburg uitsprak, waarin hij ons een spiegel voorhield: in Suriname is je naam je visitekaartje.

Peter Douwes, directeur van het Oranje Fonds bracht een update over het fonds op naam van Joan Ferrier dat projecten voro emancipatie van vrouwen en meisjes ondersteunt. Hij zegde toe het bedrag dat door donateurs aan het Johan Ferrier Fonds wordt gegeven door het Oranjefonds wordt gematcht in het fonds voor Joan!

Dus, wie gul het Johan Ferrier Fonds steunt, steunt óók dat andere fonds! Mooier kan het niet!

Lees hier het verslagideal

Bekijk de fotogalerijen van de Johan Ferrier Lezing 2018

Bekijk de video die Sam Jones maakte van de lezing

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Actueel

Wan Switi Srefidensi
Op deze dag is het 46 jaar geleden dat Suriname zelfstandig werd en dr. Johan H.E. Ferrier de eerste President van de nieuwe republiek werd.  |  lees meer »

CBF Erkend Goed Doel
Het Johan Ferrier Fonds is door het CBF Erkend als Goed Doel en daar zijn we trots op!  |  lees meer »

Video