logo
Johan Ferrier
Johan Ferrier Lezing 2018!

”See something, say something,do something”, Madeleine Albright

JFF Lezing 2018

Do something, daar gaat het om, aldus Sitalsing.
“De noodzakelijke complete systeemverandering zal van binnenuit moeten komen”.

Deze woorden kwamen ook terug in de (panel)discussie  met Urwin Vyent, directeur Ninsee, journaliste Noraly Beijer, Rowan Blijd #Benniebeige en Dave Ensberg-Kleijkers, vice-voorzitter Johan Ferrier Fonds.

Zoals Sitalsing stelde: zorg ervoor dat er in Suriname kritische burgers gekweekt worden, dat de pers en de rechtspraak hun onafhankelijkheid behouden en democratische instituties versterkt worden.

Ronald Snijders bespeelde zijn magische dwarsfluit en met Denise Jannah en Robby Alberga vertolkte hij het speciaal voor de Stichting Johan Ferrier Fonds door Margo Morrison gecomponeerde “Gi mi da son”. Geef mij de zon!

Orville Breedveld zong over de betekenis van het leven met en in verschillende culturen. Een van de hoogtepunten van de avond was absoluut de column/sketsch die Jeffrey Spalburg uitsprak, waarin hij ons een spiegel voorhield: in Suriname is je naam je visitekaartje.

Peter Douwes, directeur van het Oranje Fonds bracht een update over het fonds op naam van Joan Ferrier dat projecten voro emancipatie van vrouwen en meisjes ondersteunt. Hij zegde toe het bedrag dat door donateurs aan het Johan Ferrier Fonds wordt gegeven door het Oranjefonds wordt gematcht in het fonds voor Joan!

Dus, wie gul het Johan Ferrier Fonds steunt, steunt óók dat andere fonds! Mooier kan het niet!

Lees hier het verslagideal

Bekijk de fotogalerijen van de Johan Ferrier Lezing 2018

Bekijk de video die Sam Jones maakte van de lezing

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Actueel

Succesvolle Johan Ferrier Lezing: foto’s!
Op 12 mei vond de Johan Ferrier Lezing plaats in de Hermitage Amsterdam, een mooie inspirerende avond was het met prikkelende lezingen en bijzondere muziek. Bekijk nu de foto's!   |  lees meer »

JFF Lezing Henry Does
Op 12 mei vond de Johan Ferrier Lezing 2023 plaats. Een duolezing van Henry Does en Sharda Ganga. Lees hier Henry's verhaal.   |  lees meer »

Video