logo
Johan Ferrier
Johan Ferrier lezing 2016 groot succes!

Humberto Tan houdt de Johan Ferrier Lezing 2016

"Humberto Tan heeft alle verwachtingen overtroffen.

In de Johan Ferrier Lezing die hij gisteren in een stampvolle Koningskerk hield, wist hij humor en ernst te balanceren in een persoonlijk, ontroerend en inspirerend verhaal.

Mooi om te zien dat zijn woorden aansluiten bij wat in eerdere Johan Ferrier Lezingen gezegd is, onder andere door Ernst Hirsch Ballin: die bijzondere relatie tussen Suriname en Nederland krijgt vorm en inhoud door de talrijke persoonlijke relaties tussen mensen, daar en hier.

Die versterken, is waar de Stichting Johan Ferrier Fonds op inzet: kleinschalige initiatieven in Suriname, op gebied van onderwijs en cultuur steunen om ontwikkeling te bevorderen.

Het heft in eigen hand kunnen nemen. Uitgaan van de waardigheid en kracht van ieder mens voor de opbouw van het land "waar we allemaal van houden".

Dankjewel, Humberto."

Kathleen Ferrier,
voorzitter Johan Ferrier Fonds

jflezingjflezing


En! ook na de lezing van Humberto Tan bleef het dynamisch en inspirerend. Met de sprankelende bijdrage van Aldith Hunkar als moderator, de bevlogen deelname van aanwezigen in de zaal - die nog véél meer vragen hadden willen stellen - en de inhoudelijke reacties van het panel bestaande uit columniste Anousha Nzume, cabaretier Johan Fretz en vice-voorzitter van het Johan Ferrier Fonds Dave Ensberg.

Jeannine de la Rose zong verschillende keren en met een update van het Oranjefonds over wat het fonds op naam van Joan Ferrier de afgelopen periode heeft kunnen doen én de uitreiking van de Joan Ferrier Penning aan Esseline van de Sande, was de middag compleet.

Althans, het officiële deel was voorbij en onder het genot van Surinaamse lekkernijen werd er nog lang nagepraat.

Bekijk de fotogalerijen:

Deel I foto's van Raul Neijhorst

Deel II foto's van Marieke Lucas, Aldith Hunkar, Dave Ensberg ea

Lees de volledige lezing van Humberto Tan

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Actueel

Wan Bun 2024 gewenst!
2024 stelt ons voor grote uitdagingen.¬†Zeker ook in Suriname.¬†Wij richten de blik op een jaar waarbij het belang van de gemeenschap voorop staat. Samen gaan we er een mooi jaar van maken.  |  lees meer »

48 jaar onafhankelijk Suriname
...omdat we alleen zo verder kunnen komen, als volk, als natie en als wereldbevolking. Tegen de krachten van geweld, versplintering, polarisatie en destructie. Net als 48 jaar geleden. Srefi, den si.  |  lees meer »

Video