logo
Johan Ferrier
Wan Bun Nyun Jari!

Aan de Donateurs, Ambassadeurs en Vrienden van Stichting Johan Ferrier Fonds.

Lieve Mensen!

Als bestuur van de Stichting Johan Ferrier Fonds willen wij jullie bedanken voor jullie trouw en blijvende betrokkenheid bij ons werk.

2020 was een opmerkelijk jaar. Corona zet de wereld op haar kop. Angst en onzekerheid beheersen het leven van velen, wereldwijd.
Maar er was ook positief nieuws.
In 2019 zagen we dat in Suriname de rechtstaat pal overeind stond, door de uitspraak van de Krijgsraad in het proces in het kader van de 8 Decembermoorden, voorgezeten door mevrouw mr. Cynthia Valstein. In 2020 toonde Suriname dat ook de democratie veerkrachtig is. Er werden democratische verkiezingen gehouden en op 18 juli is de door het parlement gekozen president beëdigd. De nieuwe regering trof een failliet land aan. De situatie is fragiel, zowel in sociaal-maatschappelijk, financieel-economisch als ook in politiek opzicht.

We zijn blij dat we in 2020 als Stichting Johan Ferrier Fonds een bijdrage hebben kunnen leveren aan het versterken van ‘vertrouwen in elkaar en geloof in eigen kunnen', zoals Johan Ferrier placht te zeggen. Dat hebben we gedaan, bijvoorbeeld door het bijdragen aan geschikt lesmateriaal voor een Buitenschoolse Opvang voor kinderen met speciale leerbehoeften. Of door het lezen te bevorderen van de jongste leerlingen en samenwerking te stimuleren rond het thema duurzaamheid.

Erg goed nieuws was de publicatie van de geheel vernieuwde uitgave van Het Grote Anansiboek van Johan Ferrier, met illustraties van Noni Lichtveld. Het Grote Anansiboek is bij alle boekhandels verkrijgbaar (ISBN 9789045124896).
De luisterversie van Het Grote Anansiboek, ingesproken door Noraly Beyer, is sinds afgelopen maand ook verkrijgbaar.

De royalty's van het boek gaan in zijn geheel naar het werk van onze Stichting.

We kunnen die bijdragen goed gebruiken want juist nu, in de fragiele situatie waarin Suriname verkeert, is het van belang juist kleinschalige projecten, gedragen door de mensen zelf, om wie het gaat, te kunnen blijven steunen. Daar moet immers het herstel van vertrouwen en geloof in eigen kunnen beginnen.

Daarom zijn wij ook jullie, onze trouwe donateurs dankbaar. Door jullie vaste bijdragen kunnen wij een betrouwbare partner zijn, juist nu het er zo op aankomt.

Voor 2021 wensen wij jullie allen geluk, voorspoed, maar bovenal gezondheid toe.
Wij zien uit naar de voortzetting van onze contacten! Een van de contactmomenten is een nieuwe Johan Ferrier Lezing dit jaar. Wij houden u op de hoogte over de planning, spreker(s), programma en de opzet ervan.

Wan Bun Njun Yari!

Namens het Bestuur,
Kathleen Ferrier

Download de nieuwjaarsbrief als PDF

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Actueel

Wan Switi Kresneti nanga wan Bun Nyun Yari
Kerst- en Nieuwjaarsboodschap van het Johan Ferrier Fonds ter afsluiting van een uitdagend jaar.   |  lees meer »

Wan Switi Srefidensi
Op deze dag is het 46 jaar geleden dat Suriname zelfstandig werd en dr. Johan H.E. Ferrier de eerste President van de nieuwe republiek werd.  |  lees meer »

Video