logo
Johan Ferrier
Wan Bun Nyun Yari!

December 2019

December is de maand van terugblikken en ook van vooruit kijken.

2019 was voor het Johan Ferrier Fonds een bijzonder jaar. We bestaan tien jaar! In 2009 nam onze oprichter Joan Ferrier het briljante initiatief om dit Fonds op te richten. In een feestelijke bijeenkomst maakte zij bekend wat ze ermee wilde: het gedachtengoed van Johan Ferrier, laatste gouverneur en eerste president van Suriname, levend houden. Het stimuleren van ontwikkeling, besef van eigen kennis en kunde door het steunen van projecten voor onderwijs en cultuur.

In de afgelopen tien jaar en ook weer het nu bijna afgelopen jaar hebben we op dat op verschillende plekken in Suriname gedaan. Zo is in 2019 bijvoorbeeld het project “ inrichting  Kentie” een vergaderzaal voor de Graman afgerond en zijn er nieuwe aanvragen goedgekeurd. De stichting  Avittie Mauw heeft daardoor een voor een zang- en muziek festival in Boven Saramacca kunnen realiseren en er is nu een speelplaats voor kinderen van het speciaal onderwijs verbonden aan de O.S. Zinkampu school te Moengo.

Ook hebben we door onze bijdrage het ontwikkelen van een leerlijn mogelijk gemaakt, door stichting d'Ons over bescherming van reuze schilpadden.

We vierden ons tienjarig bestaan op gepaste wijze: met een Jubileum lezing die op 15 September gehouden werd door Cynthia McLeod, in een overvolle Nieuwe Kerk in Amsterdam. Het was het startschot van de Grote Suriname Tentoonstelling die inmiddels, met meer dan 100.000 bezoekers, de meest succesvolle tentoonstelling van de Nieuwe Kerk in de afgelopen tien jaar.

Gelukkig zijn we met het feit dat Sheila Sitalsing zich bij onze zeer gewaardeerde ambassadeurs gevoegd heeft en dat verschillende mensen zich bereid verklaard hebben ons werk, met raad en daad te willen steunen.

We kijken dankbaar terug op 2019 en gaan vol vertrouwen 2020 in. Een belangrijk jaar voor Suriname en voor ons, waarin we onze impact willen vergroten, zonder ons karakter, het steunen van kleinschalige en creatieve projecten, te veranderen.

Uiteraard houden we u op de hoogte.

Voor nu willen we jullie bedanken voor jullie betrokkenheid en wensen we jullie allemaal:

Wan Bun Nyun Yari!

Een gezond en gelukkig

2020!

Met Warme groet,

Kathleen Ferrier

Voorzitter

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Actueel

Wan Switi Kresneti nanga wan Bun Nyun Yari
Kerst- en Nieuwjaarsboodschap van het Johan Ferrier Fonds ter afsluiting van een uitdagend jaar.   |  lees meer »

Wan Switi Srefidensi
Op deze dag is het 46 jaar geleden dat Suriname zelfstandig werd en dr. Johan H.E. Ferrier de eerste President van de nieuwe republiek werd.  |  lees meer »

Video