logo
Johan Ferrier
De eeuw van Ferrier

Documentaire over Johan Ferrier

Johan Henri Eliza Ferrier, de laatste gouverneur en de eerste president van Suriname, zou op 12 mei 2010 honderd jaar geworden zijn.

Hij was de drager van Surinaamse oral history, maar ook drager van de Surinaamse geschiedenis in het algemeen. Sterker nog: hij schreef mee aan deze geschiedenis.

De NPS en MTNL maakten een documentaire over Johan Ferrier.

De documentaire schetst niet alleen een beeld van Ferrier als persoon, maar vertelt ook op een anekdotische manier over de Surinaamse geschiedenis in de 20ste eeuw en de relatie van het land met Nederland.

De documentaire werd uitgezonden op 8 mei 2010 bij de NPS.

 

 

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Actueel

Jubileumlezing Johan Ferrier Fonds + De Nieuwe Kerk
In aanloop naar De Grote Suriname-tentoonstelling in De Nieuwe Kerk houdt Cynthia McLeod op 15 september 2019 de jubileumlezing, ter gelegenheid van 10-jarig bestaan Johan Ferrier Fonds. Programma & Kaartverkoop via DNK!  |  lees meer »

Surinaamse code behoorlijk bestuur hard nodig
Een overheid waarop burgers niet kunnen bouwen en vertrouwen, bedreigt de toekomst van Suriname, zo schrijft de vice-voorzitter van het Johan Ferrier Fonds.  |  lees meer »

Video