logo
Johan Ferrier
Lieve donateurs en vrienden!

Met dankbaarheid kijken we als bestuur van de Stichting Johan Ferrier Fonds terug op 2016: het was een sprankelend en succesvol jaar.

Sprankelend onder andere door de Johan Ferrier Lezing, die op 20 mei in een overvolle Koningskerk in Amsterdam door Humberto Tan gehouden werd.

Er volgde een discussie die niet alleen sprankelde maar waaruit vooral de betrokkenheid van de aanwezigen bij Suriname bleek. En naast betrokkenheid ook het intrinsieke verlangen bij te dragen aan de ontwikkeling in het land door het steunen van projecten op gebied van onderwijs en cultuur centraal stond.

lezing compil

Blij zijn we met het toetreden van nieuwe ambassadeurs voor onze Stichting. Naast Jörgen Raymann, Andrée van Es, Boris Dittrich, John Leerdam en Xandra Vas, zegden dit jaar ook Naomi Sedney en Humberto Tan toe, onze ambassadeur te willen zijn. Welkom en dank voor jullie grote betrokkenheid!

Succesvol was het jaar zeker als we naar de mooie initiatieven kijken die we hebben kunnen steunen.

Op onze website (www.johanferrierfonds.nl) kunt u alles lezen en zien over projecten die we dit jaar konden steunen, bijvoorbeeld op gebied van leesvaardigheid, ‘story-telling' en het bevestigen van eigen kracht door trots op eigen cultuur. We hebben ook kunnen bijdragen aan praktijkonderwijs en aan uitbreiding en verdieping van kennis over duurzaamheid en respect voor de natuur.

vertelkunst

Dankbaar zij we dat we dit konden doen.
“Welvaart is belangrijker dan welzijn”, zijn woorden van onze naamgever, Dr. Johan Ferrier.
Suriname maakt moeilijke tijden door. En hoewel er veel gezegd kan worden over de voordelen van een lening bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF), blijven wij geloven dat met het bevorderen van eigen kracht en vertrouwen de bevolking van Suriname, zelf haar koers en richting kan bepalen. Om allereerst welzijn na te streven.

Humberto Tan"Je moet vertrouwen hebben”, was een markante uitspraak van Humberto Tan tijdens de Johan Ferrier lezing.
Dat hebben we.

In de kracht van de bevolking van Suriname en daarom in een beter jaar voor het land. En in jullie, onze trouwe donateurs en vrienden zonder wie dit alles niet mogelijk zou zijn geweest.

Aan het eind van dit jaar willen we jullie van harte danken voor jullie betrokkenheid bij ons werk. Daarmee ook voor het vertrouwen dat jullie in ons en in de bevolking van Suriname tonen. Dankzij jullie bijdragen, zowel moreel als financieel, kunnen we als Fonds een betekenisvolle rol blijven spelen in Suriname en voor Surinamers.

We zien uit naar de voortzetting van onze contacten en ons groeiend werk 2017. We hopen van harte ook het volgend jaar te mogen vertrouwen op jullie betrokkenheid en steun!

Een vredevolle Kerst gewenst en maak ook in 2017 van iedere dag een mooie dag!

Het Bestuur van de Stichting Johan Ferrier Fonds,
Kathleen Ferrier, voorzitter
Dave Ensberg-Kleijkers, vice-voorzitter
Stan Verrest, penningmeester
Ingelise de Jongste, secretaris
Jan Timmermans, lid
Hebe Verrest, projectadviseur

Uw zeer gewaardeerde en wel te besteden bijdrage kunt u altijd en natuurlijk ook in deze kersttijd overmaken op: NL11RABO0153158492, tnv Stichting Johan Ferrier Fonds.

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Actueel

Direct doneren?
Dat kan nu ook bij ons fonds! Via iDEAL kun je nu helemaal makkelijk het Johan Ferrier Fonds ondersteunen.  |  lees meer »

Sheila Sitalsing houdt Johan Ferrier Lezing 2018!
Save the date: Op 24 mei vindt in Amsterdam om 20:00 uur de Johan Ferrier Lezing 2018 plaats. Met scherpzinnigheid en humor zet columniste Sitalsing mensen aan het denken en we zijn dan ook zeer verguld dat zij de lezing 2018 wil verzorgen.   |  lees meer »

Video