logo
Johan Ferrier
2017 & 2018: We kijken terug en vooruit!

Beste mensen!

We kijken terug op een positief en inspirerend jaar voor onze Stichting.

Positief en inspirerend
Positief omdat we constateren dat er met onze bijdrage aan kleinschalige projecten in Suriname, werkelijk verschil wordt gemaakt. Niet alleen omdat, over het algemeen, de gestelde doelen bereikt worden, maar ook omdat we zien dat de impact van de organisaties die we steunen meerjarig is en dus zorgt voor structurele verbeteringen. Dit is mogelijk geworden door jullie steun en bijdrage.

Inspirerend omdat we merken dat steeds meer organisaties in Suriname ons weten te vinden en vragen om ondersteuning voor hun werk. Er is waardering voor de manier waarop de Stichting Johan Ferrier Fonds te werk gaat. Door het steunen van kleinschalige projecten op gebied van onderwijs en cultuur boeken we resultaat waar het gaat om duurzame ontwikkeling. Daarbij bepalen onze partners in Suriname zelf hoe zij die ontwikkeling vorm en
inhoud willen geven.
We zijn heel blij met de mooie rapportages die Sam Jones Productions onlangs van een aantal van onze projecten gemaakt heeft en die via Surinaamse en Nederlandse media velen bereikt hebben. Deze rapportages en informatie over een aantal projecten die we hebben gesteund, vinden jullie op onze website www.johanferrierfonds.nl.

Verslechterende situatie in Suriname
Natuurlijk zien wij als Johan Ferrier Fonds ook, dat de toenemende vraag niet alleen te maken heeft met onze succesvolle formule, maar ook met de snel verslechterende situatie van vitale maatschappelijk sectoren in Suriname. Juist op gebied van onderwijs en cultuur is er veel inzet nodig. Het laatste bericht is, dat de Surinaamse regering opnieuw een lening zal aanvragen bij het Internationaal Monetair Fonds. Wij geloven dat duurzame ontwikkeling die ten goede komt aan alle Surinamers, vooral door Surinamers zélf vorm moet krijgen. En dat kan, gezien de
rijkdom van het land en de kracht van de Surinaamse bevolking.

Die kracht van Surinamers zelf willen we ook het komende jaar blijven steunen. Daarom staan we als Fonds voor de grote uitdaging onze financiële positie te versterken, zo willen graag meer donateurs werven (dus …!)

Johan Ferrier Lezing 2018
We houden jullie ook graag op de hoogte van alle plannen en ontwikkelingen. Dat doen we zoals gebruikelijk via onze website en in 2018 ook weer “live”, omdat we weer een inspirerende Johan Ferrier Lezing organiseren!
We gaan jullie nog niet verklappen wie dit keer onze fantastische spreker of spreekster is, dat blijft nog een verrassing, maar de datum kunt u alvast wel noteren:

Donderdag 24 mei,
vanaf 19.30 uur,
in de Koningskerk in Amsterdam

We zien ernaar uit jullie allen daar te verwelkomen.

Dankbaar
We sluiten dit jaar af met grote dankbaarheid voor jullie betrokkenheid bij ons werk. De naamgever van onze Stichting, Johan Ferrier, hield ons altijd voor: “tel uw zegeningen”. Dat doen we. U, onze trouwe donateurs en vrienden zijn een grote zegening.

Van harte wensen we jullie alle goeds voor het Nieuwe Jaar.
Om met de woorden van Joan Ferrier, onze oprichtster, te spreken: “Maak ook in 2018 van iedere dag een mooie dag”

Namens het bestuur,
Kathleen Ferrier,
voorzitter

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Actueel

Lilianne Ploumen & Johan Ferrier Fonds
In 2014 hield Lilianne Ploumen de Johan Ferrier Lezing met als titel "Joan Ferrier in gedachten". Lees haar hele verhaal.   |  lees meer »

Wan Bun Nyun Jari!
Lees hier onze nieuwjaarsbrief met onze wensen voor jullie allen. Met een beetje terug- en veel vooruitkijken.  |  lees meer »

Video