logo
Johan Ferrier
Johan Ferrier Lezing 2018!

”See something, say something,do something”, Madeleine Albright

JFF Lezing 2018

Do something, daar gaat het om, aldus Sitalsing.
“De noodzakelijke complete systeemverandering zal van binnenuit moeten komen”.

Deze woorden kwamen ook terug in de (panel)discussie  met Urwin Vyent, directeur Ninsee, journaliste Noraly Beijer, Rowan Blijd #Benniebeige en Dave Ensberg-Kleijkers, vice-voorzitter Johan Ferrier Fonds.

Zoals Sitalsing stelde: zorg ervoor dat er in Suriname kritische burgers gekweekt worden, dat de pers en de rechtspraak hun onafhankelijkheid behouden en democratische instituties versterkt worden.

Ronald Snijders bespeelde zijn magische dwarsfluit en met Denise Jannah en Robby Alberga vertolkte hij het speciaal voor de Stichting Johan Ferrier Fonds door Margo Morrison gecomponeerde “Gi mi da son”. Geef mij de zon!

Orville Breedveld zong over de betekenis van het leven met en in verschillende culturen. Een van de hoogtepunten van de avond was absoluut de column/sketsch die Jeffrey Spalburg uitsprak, waarin hij ons een spiegel voorhield: in Suriname is je naam je visitekaartje.

Peter Douwes, directeur van het Oranje Fonds bracht een update over het fonds op naam van Joan Ferrier dat projecten voro emancipatie van vrouwen en meisjes ondersteunt. Hij zegde toe het bedrag dat door donateurs aan het Johan Ferrier Fonds wordt gegeven door het Oranjefonds wordt gematcht in het fonds voor Joan!

Dus, wie gul het Johan Ferrier Fonds steunt, steunt óók dat andere fonds! Mooier kan het niet!

Lees hier het verslagideal

Bekijk de fotogalerijen van de Johan Ferrier Lezing 2018

Bekijk de video die Sam Jones maakte van de lezing

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Actueel

In Suriname is het altijd halfdrie
De klok op de toren van het ministerie van FinanciŽn in Paramaribo wijst al jaar en dag halfdrie. Die stilstaande klok lijkt een symbool voor wat er aan de hand is in Suriname. Je vraagt je af: waarom doet hij het niet? Zo moeilijk is het toch niet een klok te repareren? Waarom doet niemand er iets aan?  |  lees meer »

Teri Dem
Op 25 november staan we stil bij 43 jaar zelfstandigheid voor Suriname. Ookal ziet alles er op het oog somber uit, zoek de positieve dingen en ga aan de slag. In de woorden van Johan Ferrier: Tel je zegeningen!  |  lees meer »

Video