logo
Johan Ferrier
Johan Ferrier Lezing 2018!

”See something, say something,do something”, Madeleine Albright

JFF Lezing 2018

Do something, daar gaat het om, aldus Sitalsing.
“De noodzakelijke complete systeemverandering zal van binnenuit moeten komen”.

Deze woorden kwamen ook terug in de (panel)discussie  met Urwin Vyent, directeur Ninsee, journaliste Noraly Beijer, Rowan Blijd #Benniebeige en Dave Ensberg-Kleijkers, vice-voorzitter Johan Ferrier Fonds.

Zoals Sitalsing stelde: zorg ervoor dat er in Suriname kritische burgers gekweekt worden, dat de pers en de rechtspraak hun onafhankelijkheid behouden en democratische instituties versterkt worden.

Ronald Snijders bespeelde zijn magische dwarsfluit en met Denise Jannah en Robby Alberga vertolkte hij het speciaal voor de Stichting Johan Ferrier Fonds door Margo Morrison gecomponeerde “Gi mi da son”. Geef mij de zon!

Orville Breedveld zong over de betekenis van het leven met en in verschillende culturen. Een van de hoogtepunten van de avond was absoluut de column/sketsch die Jeffrey Spalburg uitsprak, waarin hij ons een spiegel voorhield: in Suriname is je naam je visitekaartje.

Peter Douwes, directeur van het Oranje Fonds bracht een update over het fonds op naam van Joan Ferrier dat projecten voro emancipatie van vrouwen en meisjes ondersteunt. Hij zegde toe het bedrag dat door donateurs aan het Johan Ferrier Fonds wordt gegeven door het Oranjefonds wordt gematcht in het fonds voor Joan!

Dus, wie gul het Johan Ferrier Fonds steunt, steunt óók dat andere fonds! Mooier kan het niet!

Lees hier het verslagideal

Bekijk de fotogalerijen van de Johan Ferrier Lezing 2018

Bekijk de video die Sam Jones maakte van de lezing

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Actueel

Jubileumlezing Johan Ferrier Fonds + De Nieuwe Kerk
In aanloop naar De Grote Suriname-tentoonstelling in De Nieuwe Kerk houdt Cynthia McLeod op 15 september 2019 de jubileumlezing, ter gelegenheid van 10-jarig bestaan Johan Ferrier Fonds. Programma & Kaartverkoop via DNK!  |  lees meer »

Surinaamse code behoorlijk bestuur hard nodig
Een overheid waarop burgers niet kunnen bouwen en vertrouwen, bedreigt de toekomst van Suriname, zo schrijft de vice-voorzitter van het Johan Ferrier Fonds.  |  lees meer »

Video