logo
Johan Ferrier
Oranje Fonds creŽert nieuw fonds: Joan Ferrier EmancipatieFonds

Deze aankondiging deed de voorzitter van het Oranje Fonds Joop Wijn tijdens de Johan Ferrier Lezing 2014 in Amsterdam.

Na afloop van de lezing, die gehouden werd door de Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, mevrouw drs. Lilianne Ploumen verraste de voorzitter van het Oranje Fonds, Joop Wijn, de zaal met deze bekendmaking.

Het bestuur van het Oranje Fonds heeft besloten om een fonds op naam in te stellen. Het Joan Ferrier Emancipatiefonds stelt € 60.000,00 per jaar beschikbaar voor vijf jaar, te besteden aan projecten gericht op zwarte, migranten en vluchtelingenvrouwen.

Ook de nieuwe Nederlandse ambassadeur in Suriname Ernst Noorman werd bij de lezing voorgesteld.

In de zaal zat ook Ernst Hirsch Ballin die in 1995 samen met Henck Arron in Suriname de allereerste Johan Ferrier lezing hield.

Naast het Joan Ferrier EmancipatieFonds ingesteld door het Oranje Fonds, werd gister ook bekend dat er een Joan Ferrier Penning in het leven is geroepen. Deze penning zal jaarlijks worden uitgereikt aan een persoon die zich op bijzondere wijze onderscheiden heeft op één van de terreinen van het gedachtengoed van Joan Ferrier. Meer informatie hierover is vanaf november te vinden op de website van het Johan Ferrier Fonds.

De Johan Ferrier Lezing 2014 werd op 2 oktober gehouden in naam van Joan Ferrier, oprichtster van het Johan Ferrier Fonds, en had als onderwerp emancipatie in de breedste zin van het woord.

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Actueel

Jubileumlezing Johan Ferrier Fonds + De Nieuwe Kerk
In aanloop naar De Grote Suriname-tentoonstelling in De Nieuwe Kerk houdt Cynthia McLeod op 15 september 2019 de jubileumlezing, ter gelegenheid van 10-jarig bestaan Johan Ferrier Fonds. Programma & Kaartverkoop via DNK!  |  lees meer »

Surinaamse code behoorlijk bestuur hard nodig
Een overheid waarop burgers niet kunnen bouwen en vertrouwen, bedreigt de toekomst van Suriname, zo schrijft de vice-voorzitter van het Johan Ferrier Fonds.  |  lees meer »

Video