logo
Johan Ferrier
In memoriam: Cees Korteland

In memoriam: Cees Korteland

Op zaterdag 5 januari 2013 is Cees Korteland overleden.
Cees was vanaf het begin betrokken bij het Johan Ferrier Fonds en hij is van onschatbare waarde geweest bij de oprichting: we zullen hem missen.

Cees Korteland Cees studeerde civiel recht, fiscaal recht, filosofie en psychologie aan de Universiteit Leiden alsook bestuurskunde [Sioo]. Na zijn studies was hij werkzaam bij de Belastingdienst, het Ministerie van Financien om vervolgens belastingadviseur te worden.

Naast zijn professionele werkzaamheden vervulde Cees vele bestuurlijk maatschappelijke functies onder andere bij welzijnsorganisaties te Leiden, landelijke [water]sport-organisaties, werkgeversorganisaties en is hij betrokken bij initiatieven ter verbetering van arbeidsomstandigheden van achtergestelde groepen. Vanaf zijn studie was Cees tot voor kort tevens docent op het terrein van burgerlijk en fiscaal recht.

Cees Korteland was al enige tijd ziek. Hij is 61 jaar oud geworden.

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Actueel

Surinaamse code behoorlijk bestuur hard nodig
Een overheid waarop burgers niet kunnen bouwen en vertrouwen, bedreigt de toekomst van Suriname, zo schrijft de vice-voorzitter van het Johan Ferrier Fonds.  |  lees meer »

Rechtdoor naar de Johan Ferrierstraat?
Op 12 mei, 109 jaar geleden, werd Johan Henri Eliza Ferrier geboren.
Dank, Emile Wijntuin, voor dit artikel in Dagblad Suriname.  |  lees meer »

Video