logo
Johan Ferrier
Project: Pikin Poku Konmakandra Festival

Pikin PokuIn 2007 ging het Pikin Poku Festival op de scholen van de Stichting Onderwijs der EBGS van start. Het doel was en is talentontwikkeling van de leerlingen en vergroting van de vaardigheden van de leerkrachten om uitdagender les te geven. Uit praktijkervaringen blijkt de inzet van creativiteit bij leerlingen en leerkrachten het rendement van de schoolprestaties te verhogen.

Historisch gezien staat de Evangelische Broeder Gemeente bekend om het zingen. Het EBG onderwijs onderscheidt zich door zang, dans, muziek en toneel te stimuleren binnen hun scholen. Het festival is door kinderen en voor kinderen en de dag wordt vormgegeven door zang, dans, muziek, spoken word, toneel enz. In het begin waren het slechts enkele scholen maar gedurende de jaren is het aantal dat deelneemt, uitgebreid naar 15 scholen. Ook de naamgeving is veranderd van Pikin Poku Festival naar Pikin Poku Konmakandra.

In 2017 werd het festival voor de 10e keer gehouden en de organisatie vroeg een financiële bijdrage voor het trainen van muziekleerkrachten om het festival professioneler te kunnen voorbereiden en presenteren en de duurzaamheid van het festival te garanderen. Met als doel de schoolprestaties van de leerlingen te verbeteren door hen de mogelijkheid te geven zich creatief te uiten en het zelfvertrouwen te vergroten.

Het Johan Ferrier Fonds, dat uitgaat van de eigen kracht van Surinamers, ondersteunt dit Pikin Poku festival van harte.

Op 4 augustus was programmamaker Sam Jones aanwezig bij het festival in Suriname en hij maakte er 2 reportages van.

Bekijk Pikin Poku #1
"Als je zingt en plezier hebt, gaat het leren van zelf", zegt Mildred Demon, directeur van de Stichting Onderwijs van de EBGS. Volgens Demon moet je juist in crisis tijd vast houden aan parels als zang en muziek in het onderwijs. Zang en muziek stimuleren de creativiteit!Bekijk Pikin Poku #2
"Was muziek en zang er niet 't leven had geen waarde". Dit is de eerste zin van een bekend gezang, die muziek-leerkrachten op de Pikin Poku Konmakandra zich nog goed kunnen herinneren. Zang en muziek staan ook centraal op de tiende editie van dit jaarlijkse muziekfestijn van de Stichting Onderwijs van de EBGS.

 

Video('s)

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Actueel

Wan Switi Srefidensi
Op deze dag is het 46 jaar geleden dat Suriname zelfstandig werd en dr. Johan H.E. Ferrier de eerste President van de nieuwe republiek werd.  |  lees meer »

CBF Erkend Goed Doel
Het Johan Ferrier Fonds is door het CBF Erkend als Goed Doel en daar zijn we trots op!  |  lees meer »

Video