logo
Johan Ferrier
Project: Stichting d’Ons

• Bekijk foto's van het project

Stichting d'ONS staat voor Stichting duurzame Ontwikkeling Nederland Suriname. De stichting is een good will organisatie en streeft ernaar een bijdrage te leveren aan de duurzame ontwikkeling van Suriname. Duurzaam in economisch opzicht en duurzaam daar waar het gaat om de impact op het milieu en op de sociale omgeving.

Zonne-energie is volgens d'ONS het antwoord. Het is een schone en voor Suriname onuitputtelijke bron. Het land heeft het hele jaar door veel zonne-uren. "Zonne-energie kan een continue aanvulling zijn op de elektriciteit uit de stuwdam en zo de energievoorziening aan de kust stabieler maken. Bovendien kan het goed op kleine schaal opgewekt en gebruikt worden, zonder dat eerst een duur net aangelegd wordt. Dat maakt zonne-energie interessant voor het binnenland", analyseert directeur Hendrik Comvalius.

Stichting d'ONS In het dorp Nieuw Koffiekamp in het district Brokopondo te Suriname, heeft stichting d'ONS met haar partners, in 2011 een multifunctioneel zonne-energiecentrum opgezet. Het centrum biedt schone energie (via zonne-panelen) en internetfaciliteit aan de dorpsbewoners. Het Johan Ferrier Fonds ondersteunt dit initiatief.

Concreet draagt de donatie van het JFF bij aan het creëren van een prettige studieruimte in het multifunctioneel zonne-energiecentrum in Nieuw Koffiekamp, Suriname. Deze ruimte moet bijdragen aan de ondersteuning van de kinderen bij het volgen van de lessen van de duurzame onderwijslijn.

Het idee is dat de ruimte omgetoverd wordt tot een stimulerende leeromgeving, waar de kinderen de leerlijn voor natuur- en milieu educatie volgen. Op de muren van het centrum wil de stichting o.a. (ingelijste) posters rondom het thema biodiversiteit, goudwinning en duurzame landbouw in het Amazonegebied ophangen. Hiernaast wil de stichting ook educatieve posters met betrekking tot de thema duurzaamheid (o.a. afvalscheiding, milieuvervuiling van water, duurzame energie etc.) aan leerkrachten en kinderen beschikbaar stellen. In dezelfde ruimte komt ook een boekenkast gevuld met prentenboeken en educatieve boeken rond thema milieu te staan.

De bijdrage van het Johan Ferrier Fonds is een geweldige stimulans voor de kinderen van de Kwamie-school en voor het werk van stichting d'ONS.

Stichting d'ONS Meer informatie:

website stichting d'ONS: www.stons.nl

artikel: Stichting d'ONS, EBG en WWF Guianas werken aan de ontwikkeling van duurzame leerlijn
artikel: Zonne-energie sleutel voor Surinaamse binnenland
artikel: Charity-diner t.b.v. ontwikkeling duurzame onderwijslijn Johannes Kwamie-basisschool

Video('s)

Foto's

  Stichting d’Ons
Multifunctioneel zonnecentrum in Nieuw Koffiekamp

aantal foto's: 12  |  bekijk
« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Actueel

Cynthia McLeod: lezing
De Johan Ferrier jubileumlezing ism De Nieuwe Kerk was een prachtige aanloop naar DNK's De Grote Suriname Tentoonstelling. Bekijk hier foto's & koop tickets voor de Suriname Monologen.  |  lees meer »

Suriname Monologen DNK
Tijdens de jubileumlezing van het Johan Ferrier Fonds was een voorproefje te zien van de monologen van Julius Leeft! ism De Nieuwe Kerk ihkv De Grote Suriname-tentoonstelling. Bekijk alle data!  |  lees meer »

Video