logo
Johan Ferrier
12 mei: Johan Ferrier Lezing

Het Johan Ferrier Fonds en De Hermitage Amsterdam nodigen u van harte uit voor de Johan Ferrier Lezing op vrijdagavond 12 mei 2023 in de kerkzaal van De Hermitage, Amstel 51 in Amsterdam.

De Johan Ferrier lezing 2023, het jaar van de herdenking van 150 jaar afschaffing van de slavernij, heeft als thema: "Van verbod op leren tot leren als leefstijl.”

Deze bijzondere duo-lezing wordt gehouden door Sharda Ganga en Henry Does.

Sharda Ganga is de directeur van Projekta, een civil society organisatie die, vanuit een mensenrechtenbenadering van ontwikkeling, zich focust op de interrelatie tussen democratie, mensenrechten en  goed bestuur,  met een speciale focus op vrouwenrechten en gendergelijkheid. Ze is ook columnist en theatermaker.

Henry (voormalig pseudoniem: Theo Para) is essayist en sociaal geneeskundige. 

Het proefschrift van Johan Ferrier, getiteld ‘De Surinaamse samenleving als sociaalpedagogische opgave' dat hij in 1951 verdedigde aan de Universiteit van Amsterdam, levert ook anno 2023 belangrijke inzichten. Voor zowel Suriname als Nederland. Daarom vormt het proefschrift de inspiratie voor de lezing 2023. 

Het wordt een interessante avond met een afwisselend programma, waaraan Arturo den Hartog, Kenneth Herdigein en Harto Soemodihardjo meewerken.

Onze moderator is, als immer, Aldith Hunkar. 

Warme brasa,
Johan Ferrier Fonds en De Hermitage Amsterdam


Wanneer: vrijdagavond 12 mei 2023
Tijd: zaal open 19:00 uur, aanvang 19:30
Waar: kerkzaal De Hermitage, Amstel 51, Amsterdam

Kaartverkoop: hermitage.nl/nl/activiteiten/johan-ferrier-lezing-2023/

Download de flyer

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Actueel

Wan Bun 2024 gewenst!
2024 stelt ons voor grote uitdagingen. Zeker ook in Suriname. Wij richten de blik op een jaar waarbij het belang van de gemeenschap voorop staat. Samen gaan we er een mooi jaar van maken.  |  lees meer »

48 jaar onafhankelijk Suriname
...omdat we alleen zo verder kunnen komen, als volk, als natie en als wereldbevolking. Tegen de krachten van geweld, versplintering, polarisatie en destructie. Net als 48 jaar geleden. Srefi, den si.  |  lees meer »

Video