logo
Johan Ferrier
Wan Switi Kresneti nanga wan Bun Nyun Yari

Lieve Donateurs, Ambassadeurs en Vrienden van Stichting Johan Ferrier Fonds,

We sluiten een jaar af, dat uitdagend was op vele fronten.
De COVID crisis grijpt zwaar in. Op maatschappelijk niveau, waar we zien hoe wereldwijd en nationaal zwakke plekken in de weefsels van onze menselijke samenlevingen genadeloos zichtbaar worden gemaakt. Ook op persoonlijk niveau, waar vrijwel niemand ontkomt aan de gevolgen van het virus.

In Suriname sluit men een jaar af van hoop, hoop op positieve veranderingen, maar soms ook van wanhoop, omdat die veranderingen lang op zich laten wachten. Ook daar maakt COVID alle zwakke plekken zichtbaar. Zo zijn er gebrekkige voorzieningen, zeker op het gebied van gezondheid, maar ook in het onderwijs, de culturele sector, economie, etcetera.
Suriname moet echt van ver komen, er zijn grote uitdagingen.

Dat merken wij bij het Johan Ferrier Fonds ook in de aanvragen die we ontvangen.

Toch sluiten we dit jaar af met een positief gevoel. We hebben het nodige kunnen bereiken, op onze website (www.Johanferrierfonds.nl) kunt u kennisnemen van de kleinschalige projecten die we de afgelopen jaren door uw bijdrage hebben kunnen realiseren. Daarnaast zijn er momenteel zo'n 6 projecten in uitvoering: Inrichting van museum en bibliotheek, aanschaf ict apparatuur voor een educatief centrum, tegengaan uitval in het beroepsonderwijs etc. Door COVID is de uitvoering ervan soms vertraagd.
Er liggen mooie plannen voor het komend jaar, met partners en adviseurs zijn we op zoek naar mogelijkheden om, met onze beperkte middelen, onze impact te vergroten. En we zijn voornemens  onze communicatie, verslaglegging en het zichtbaar maken van ons werk te vergroten.

Kortom: we zien uit naar het nieuwe jaar waarin we weer, met de betrokkenheid van jullie allen, initiatieven willen steunen die niet alleen welvaart, maar vooral welzijn, in Suriname bevorderen.

We danken jullie voor jullie betrokkenheid en wensen jullie nu van harte:
Wan Switi Kresneti nanga wan Bun Nyun Yari.

Met een warme, virtuele brasa,

Namens het Bestuur Stichting Johan Ferrier Fonds,

Kathleen Ferrier,
voorzitter

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Actueel

Wan Bun 2024 gewenst!
2024 stelt ons voor grote uitdagingen.¬†Zeker ook in Suriname.¬†Wij richten de blik op een jaar waarbij het belang van de gemeenschap voorop staat. Samen gaan we er een mooi jaar van maken.  |  lees meer »

48 jaar onafhankelijk Suriname
...omdat we alleen zo verder kunnen komen, als volk, als natie en als wereldbevolking. Tegen de krachten van geweld, versplintering, polarisatie en destructie. Net als 48 jaar geleden. Srefi, den si.  |  lees meer »

Video