logo
Johan Ferrier
Project: Turtle Watch Suriname

Het project Turtle Watch Suriname is per 1 maart 2020 gestart met de ontwikkeling van een leerlijn om leerlingen kennis bij te brengen over de zeeschildpadden. 

Stichting d'ONS heeft vanaf 2015 met veel succes het Turtle Watch Suriname (TWS) programma uitgevoerd. De volgende stap die gezet moest worden was het ontwikkelen van een Leerlijn speciaal voor de kinderen op de basisscholen in district Commewijne, waar het zeeschildpadden project wordt uitgevoerd. De leerlijn moest op dezelfde wijze worden opgezet, als de leerlijn die stichting d'ONS eerder in de dorpen Nieuw Koffiekamp en Langatabiki had ingevoerd. Dat betekende dat de leerlijn een combinatie moest zijn van het geven van handvatten voor behoud, beheer en bescherming van de zeeschildpadden aan de kinderen en het vergroten van het cognitieve vermogen van de kinderen. In de opzet is begrijpend de kern van de leerlijn.

Doel
Het primaire doel van de leerlijn was dus om de kinderen te laten begrijpen en bewust te maken van het gevaar die de reuze zeeschildpadden liepen en op te komen voor het beschermen van deze dieren. Het secundaire doel is dat de kinderen ambassadeurs van het Turtle Watch programma zouden worden. Naast deze doelen, waren andere doelen zoals het spelenderwijs invoeren van begrijpend lezen op de basisschool.

Resultaten
Het project Multi-energiecentrum nieuw Koffiekamp (waar de invoering van de duurzame leerlijn een wezenlijk onderdeel van uitmaakte) is met veel succes uitgevoerd. De leerlijn wordt tot op heden nog steeds onder de basisschool in Nieuw Koffiekamp uitgevoerd. Leerlingen worden enthousiast voor het thema en hun kennis wordt geactiveerd. 

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Actueel

25 november 2022
Onafhankelijkheidsdag Suriname! Lees onze nieuwsbrief ter ere van deze dag: 47 jaar later.  |  lees meer »

Zeeschildpadden
Turtle Watch Suriname leert kinderen over de bescherming van zeeschildpadden. Lees meer over dit project dat door het fonds ondersteund wordt!  |  lees meer »

Video