logo
Johan Ferrier

Ambassadeur - Sheila Sitalsing

Sheila Sitalsing
foto: Els Zweerink

Sheila Sitalsing (Paramaribo, 1968) is journalist, columnist en schrijver.

Ze groeide deels in Suriname en deels op Curacao op en haalde een master algemene en ontwikkelingseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ze werkte de afgelopen 27 jaar voor achtereenvolgens het Rotterdams Dagblad, Elsevier en de Volkskrant als onder meer financieel-economisch verslaggever, correspondent Europese Unie in Brussel, chef Economieredactie en politiek redacteur in Den Haag. Tussen 2009 en 2011 werkte ze in Suriname voor onder andere Starnieuws.

Tegenwoordig werkt ze als freelancejournalist voor onder meer het radioprogramma Met het Oog op Morgen, het magazine Opzij en het dagblad de Volkskrant. In de zomer van 2022 stopte ze na elfeneenhalf jaar met haar column in de Volkskrant, drie maal per week over politiek en economie. Voor die columns won ze de Heldringprijs voor beste columnist van Nederland. Met Hans Wansink schreef ze De Kiezer heeft Altijd Gelijk (2010, Nieuw Amsterdam Uitgevers).

In 2016 verscheen van haar hand Mark, portret van een premier (Prometheus). Haar columns over coronajaar 2020 zijn gebundeld in Dagboek van een krankzinnig jaar (januari 2021, de Bezige Bij).

Ze is journalistlid van de Raad voor de Journalistiek, bestuurslid van het Mediafonds Haarlem en lid van de Raad van Toezicht van de Stichting Lezen en Schrijven.

« terug

Actueel

Wan Bun 2024 gewenst!
2024 stelt ons voor grote uitdagingen. Zeker ook in Suriname. Wij richten de blik op een jaar waarbij het belang van de gemeenschap voorop staat. Samen gaan we er een mooi jaar van maken.  |  lees meer »

48 jaar onafhankelijk Suriname
...omdat we alleen zo verder kunnen komen, als volk, als natie en als wereldbevolking. Tegen de krachten van geweld, versplintering, polarisatie en destructie. Net als 48 jaar geleden. Srefi, den si.  |  lees meer »

Video