logo
Johan Ferrier
Save the Date!

Johan Ferrier Lezing 2016

JFF logo

Vrijdag 20 mei vindt de Johan Ferrier Lezing 2016 plaats en wij nodigen u van harte uit om deze lezing bij te wonen. De lezing heeft als doel het gedachtegoed van de laatste gouverneur en eerste president van Suriname, Johan Ferrier, levend te houden. Met de lezing wordt op een positieve manier aandacht gevraagd voor Suriname en wordt tevens bekendheid gegeven aan het werk van de stichting Johan Ferrier Fonds.

De Johan Ferrier lezing vindt dit jaar plaats op 20 mei 2016 vanaf 15:00 uur in de Koningskerk aan de Van ´t Hofflaan 20 in Amsterdam.


Humberto Tan

De spreker voor 2016 is Humberto Tan!

De relatie tussen Suriname en Nederland kent een rijke, maar ook complexe geschiedenis. In November 2015 vierde Suriname haar veertigste verjaardag als zelfstandige republiek. Johan Ferrier heeft altijd gepleit voor het belang de eigen kracht van Surinamers te ontwikkelen en als Surinamers het heft in eigen hand te nemen. Maar wat is er in die periode gebeurd? En hoe staat die relatie er nu voor?

Wij zijn bijzonder gelukkig met de toezegging van Humberto Tan om de lezing te houden en  zijn persoonlijke, ongetwijfeld inspirerende en kritische visie met ons te delen. Na de lezing heeft u kans hem vragen te stellen. Ook zal een panel de lezing vanuit diverse invalshoeken belichten.

Uiteraard is er muziek en zal er tijd zijn om bij te praten onder het genot van Surinaamse versnaperingen.


Stichting Johan Ferrier Fonds

De Johan Ferrier lezing is ingesteld in 1995, ter gelegenheid van het 20 jarig bestaan van de Faculteit der Maatschappijwetenschappen van de Universiteit van Suriname. Na een aantal lezingen in zowel Suriname als Nederland werd in 2014 de lezing voortgezet met het thema 'Joan Ferrier in gedachten'. De lezing werd georganiseerd door het Johan Ferrier Fonds, de stichting die Joan Ferrier (†2014) in 2009 had opgericht. De stichting heeft het doel maatschappijontwikkeling in Suriname te bevorderen door het steunen van kleinschalige projecten op gebied van onderwijs en cultuur.

Meer informatie over de stichting vindt u op www.johanferrierfonds.nl en op onze Facebook pagina. U kunt de projecten van het Johan Ferrier Fonds financieel steunen. Dat kan op verschillende manieren.

U kunt uw gift overmaken op onze IBAN NL11 RABO 0153 1584 92 of u kunt periodiek steunen door een incasso machtiging af te geven.  Bij de lezing liggen daarvoor formulieren gereed.


Waar en Aanmelding? 

Vanaf 15.00 uur op vrijdag 20 mei staan de deuren van de Koningskerk aan de Van ´t Hofflaan 20 in Amsterdam voor u open. Wilt u bij deze lezing aanwezig zijn dan vragen wij u zich aan te melden via het volgende emailadres: lezing@johanferrierfonds.nl. Een aantal weken voorafgaand aan de lezing sturen wij u het definitieve programma toe.

We zien uit naar uw komst!

Namens het bestuur van de stichting Johan Ferrier Fonds,

Kathleen Ferrier,
voorzitter

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Actueel

Jubileumlezing Johan Ferrier Fonds + De Nieuwe Kerk
In aanloop naar De Grote Suriname-tentoonstelling in De Nieuwe Kerk houdt Cynthia McLeod op 15 september 2019 de jubileumlezing, ter gelegenheid van 10-jarig bestaan Johan Ferrier Fonds. Programma & Kaartverkoop via DNK!  |  lees meer »

Surinaamse code behoorlijk bestuur hard nodig
Een overheid waarop burgers niet kunnen bouwen en vertrouwen, bedreigt de toekomst van Suriname, zo schrijft de vice-voorzitter van het Johan Ferrier Fonds.  |  lees meer »

Video