logo
Johan Ferrier
Aanvraag Leisi na Sabi

Leisi na Sabi = Lezen is weten

Het project stimuleert lezen onder kinderen en ouders en probeert op die manie woordenschat en leesvaardigheid etc. te vergoten. Ttegelijkertijd helpt het de relatie tussen ouders en kind en tussen ouders en de school te versterken. Het project doet dit door voorlezen door ouders te organiseren op school en in het dorp.

Het programma wordt op 3 scholen in Marowijne uitgevoerd en sluit aan bij bestaande programma's en het aanbod thuis door ouders. Het borduurt bovendien voort op een eerder project rondom ouderbetrokkenheid en is daarmee een verduurzaming van iets waarvoor de wortels reeds gelegd zijn.

Leisi na sabi sluit daarmee mooi aan bij de doelstelling van het Johan Ferrier Fonds: het is een kleinschalig project rondom cultuur en onderwijs met lange termijn ambities die verder reiken dan het programma waarvoor de aanvraag gedaan is.

 

Het Johan Ferrier Fonds dankt iedereen die ons met een bijdrage ondersteunt zodat we dit soort projecten kunnen helpen mogelijk maken!

Leisi na sabi

« terug  |   deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Actueel

Jubileumlezing Johan Ferrier Fonds + De Nieuwe Kerk
In aanloop naar De Grote Suriname-tentoonstelling in De Nieuwe Kerk houdt Cynthia McLeod op 15 september 2019 de jubileumlezing, ter gelegenheid van 10-jarig bestaan Johan Ferrier Fonds. Programma & Kaartverkoop via DNK!  |  lees meer »

Surinaamse code behoorlijk bestuur hard nodig
Een overheid waarop burgers niet kunnen bouwen en vertrouwen, bedreigt de toekomst van Suriname, zo schrijft de vice-voorzitter van het Johan Ferrier Fonds.  |  lees meer »

Video